Sunday, 19 June 2011

Senarai Blog Yang Bakal Kena Hacked!!


Selepas beberapa portal milik kerajaan di Hack oleh anonymous , blogspot pun x terkecuali nampaknye..


Senarai tersebut masih belum dipastikan kesahihannya. Namun, lgkah bjaga2 perlu diambil bg mengelak drpd pkara yg x diingini berlaku.

 

Macam mana blogspot boleh dihack?

Sebenarnya, bukan blogspot yang dihack. Tapi, dia masuk ke blog kita melalui email dan password kita yang lemah. Atau mungkin password kita dah "leak" tanpa kita sengajakan.  
  •  Facebook - same password
  • Google Mail - same password
  • Blogspot - same password
Bila email dan password dah "leak", macam-macam diorang boleh dibuat. Termasuklah access ke facebook dan blog kita.
So, hati-hati ye semua. Jangan sampai blog kita pulak jadi mcm ni..



6 comments:

hyemynameisrasyid said...

hehe.,igtkn dh ada list td.,
em.,mmg pon xleh pakai password yg sama utk semua accnt tu.,tp kalau pakai lain2 takot lupa plak.,tmbh2 yang main mcm2.,facebook, twitter, blog, yahoo lagi, pergh.,lama2 keliru.,hehe

-Alahai~

Muhammad Syafiq said...

Blog sdare xtersenarai ke dlm list tu..heee..

Hans said...

blog aku ada weh..risau juga kadang2
haihhh
asal lah diorang nak hack
terus ku tukar password
minta2 tak ada apa2 jadi
:-)

Juvana Episod 9

Muhammad Syafiq said...

Buatlah pe2 yg patut..

Hans said...

benda baru ku dapat tahu
senarai tu sebenarnya di ambil dari geng blogger n diorang tak hacked pun
saja2 je kata nak hacked
mungkin lah :-)

Muhammad Syafiq said...

haha..aku pon xpasti jgk..~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...