Wednesday, 3 August 2011

MASIH RELEVANKAH KAD RAYA?



"ape kelas bagi kad raya...sekarang zaman IT..sms boleh..email boleh..facebook ada.."
Haha..Sori lee..Puase pon xhabis lg..Tapi xjadi problem rasenye kalo kite cakap pasal 
kad raya..heeee

Bagi aku..walaupun zaman sudah berubah dengan teknologi .tapi yang lama patut diingati.. Kalau setakat sms, email ..post kat FACEBOOK ucapan hari raya..tarakk syokkk maa..

Mase zaman sekolah dulu2..boleh dikatakan pantun 2 kerat ni wajib ade r kat bawah penjuru kad sebelum sign...


Pecah Kaca Pecah Gelas
Sudah Baca Harap Balas

Pecah Kaca Pecah Tong
Sudah Baca Harap Gantung

Pantun tu pon ade msg jugak..kalo dah dapat kad tu, pandai2 la balas..heeeee
  
p/s : sape2 nk kad raye tahun ni..send la alamat kt aku..10tahun lagi  aku pos ar..hahaha

19 comments:

HAFIZAH HAIRI said...

ha ahh .
dulu best .
simpan kad2 yg org bagi .
gantung time raye .
suke kad raya yg ade lagu2 uh . hihi

saiazuan said...

rsa rmi msih sukakn kad raya trutama orng kampung yg akn menitiskn air mata klu dpt ;)

faRHa@miSS Vio said...

bnda ni semua dh dilupakan ... syg kan?? ..mnde2 la yg sbnrnye bwak kngan ...klau sms dgn post kt fb 2...selang 2 minggu dah x nmpak..p klau kad raye ni...boleh je bce lg 10thun akan dtg...

Cik Meyo said...

haha. ingat lagi, dulu punye aa smangat beli byk2 then bg member

Cik Rimau said...

relevan ke x, pd cik rimau, ag best bg kad raya.. nk2 klu dok jauh.. happy je klu dpt kad raya dr org jauh.. stkt sms, fb sume tu.. adeh.. xde feel maaa.. haha.. tp tu la kan.. zmn skrg.. da mkin kurang org anta kad raya ni.. cik rimau pon da xanta.. org anta kt cik rimau ade la.. hehehe

Luqeem™ said...

haha. bg aku msih lg releven, sbb kita dpt feel mksud raya yg sebenar. lg2 drpd org yg berjauhan..

belogkayangan said...

kad raya ni mmg unik.. lain perasaan dia kalau dpat kad dengan dpt mesej dr fb @ mesej.. :)

AdinLala said...

Hehehe, mana lah tau ada yang nak mengimbau zaman nostalgia :)

Nak terbang naik beskal mini ?? Hehe
JOM terbang ke ENTRI TERBARU AdinLaLa !
- Manusia Makin Ego : Wordless Wednesday

syana mizwateva said...

dulu2 best sgt time nk raya kan?tiap2 hri ttunggu2 posmen dtg anta kad raya..pas dpt xcted gler nk bls blik...tp skunk ni..tggu org anta msj jela..nk dpt kad raya hampeh...lau bg pon,bkn ad blsn pon..huhu...
rindu zmn krg teknologi mcm dulu...

Diary oF Mine said...

dlu time sklh best je... past2 ja ngn kawan2 kad raya.. :))
skrg x best... x dpt lngsg da... T^T

siti suraya said...

memang bole bagi tapi kadang2 nak g pos tu yang malas je . hehe .

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

kad raya oh kad raya

suke dengan kad raya

dulu kawan2 salu bagi . main pas2 je

ta payah pos pom . time sekolah je lah . ehehe

Alip Apai said...

yup.zaman dah berubah tp kad raya ttp dihati.walaupun ak x antar dah:)hiiii

mooLan said...

bagi kad raya lagi bermakna dari post kat fb or emel or sms or gune IT ni. kad raya ada nilai sentimental yang mampu buat kita senyum kalau tengok, berbandi tengok orang post kt fb, pastu tenggelam dengan post2 baru. kalau kad raya, boleh kumpul2 and gantung setiap tahun. best wooo.. :)

sweetsouryaya said...

yup2..kad raya lagi best..boleh simpan buat kenangan..kalau sms @ call je..sekejap je pown ucapan tu..seminggu dua lagi,hilang lah..tapi kalau kad raya, kekal ucapan dlm kad tu..alolo sweetnye lah siapa yang bagi kad raya tu.. :D

Kyohei Akimaru said...

zaman dh berubah...sms,mms,e card,fb dan sebagainya hanya sementara,tapi kita boleh baca dam melihat,tapi bukannya disentuh...kad raya pulak memberi kesan yg mendalam....tu sebabnya saya still mengekalkan cara lama walaupun mak kata "xyah beli kad raya,membazir duit.."memang betul,tapi kad rayalah memberi kita 1001 kenangan sebelum dan semasa raya....

yad'z said...

hhhhehehheeh... rindu kannn kenangan zaman dapat kad raye dulu kann.. pastu gantunggg kat dinding rumahh... hahahhaa

AnNa FaRHaNa said...

stiap tahun sy post kad raya kat mmber..ala..xmmbazir mne pun..raya setahun sekali..bukan mahal sgt..rm2 dah dpt 5keping..=)

Sofinah.L said...

Salam =)

bagi saya dapat kad raya oke ape! Hehehe.. ada la juga nak buat kenangan. Kalau SMS nanti terdelete macam mana? huhu..

Salam Ramadhan. Saya follow kamu ye.

Share : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/keluh-kesah-itu-merugikan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...